Carta oberta a l'alcaldessa de SMiMonjos

Sra Alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos.-
Ens adrecem a vostè responen a la seva proposta de fer un acte municipal l’11 de setembre. Cordialment, des d’Esquerra Republicana, l’hi agraïm el  gest. Degut a l’impossibilitat de contestar des dels mitjans municipals de comunicació ho fem públicament en aquestes pàgines.
Tal com ha pogut comprovar, a ERC, hem estat sempre oberts al diàleg i al servei dels veïns i les veïnes del municipi. L’hi suggeríem per l’11-S fer un acte municipal amb la participació de tots els grups, on cada un exposes lliurement el que representa la Diada Nacional, com a mostra d’un sol poble unit en la diversitat. Proposta que va rebutjar amb arguments contraris a  la llibertat d’expressió.
Davant aquest despropòsit, un altre grup municipal l’hi va proposar elaborar un manifest unitari llegit per alguna personalitat consensuada entre tot el consistori. La seva resposta deia que vostè era l’única que havia de parlar.
Amb aquestes actituds, contraries a la llibertat d’expressió i amb els seus afanys de protagonisme, no ens deixa cap altre alternativa que declinar la seva invitació. Aquest any vostè, amb els diners de tothom, confonent municipi i finca privada, podrà fer un acte festiu/esportiu al municipi en el qual tan sols el seu partit estarà representat.
Durant els 40 anys de govern del seu partit a SMiMonjos s’han viscut situacions excepcionals, úniques arreu de Catalunya, com la inhabilitació de l’alcalde i de la secretaria. Amb la seva arribada a l’alcaldia alguns veïns confiaven en una regeneració de la política municipal. Hem de reconèixer que ha decebut i l’actual no és la primera, ni l’única, vegada. S’ha negat a cedir locals municipals pel referèndum de l’1 d’octubre i ha posat tots els obstacles possibles perquè es fes. Ha aparellat el nostre municipi amb l’ajuntament de Pontons (PP) i ha esdevingut un dels dos únics alcaldes que no han signat el document del Consell Comarcal a favor de la democràcia. No permet a l’oposició el lliure accés a la Casa de la Vila. Menysprea als veïns fent actuar els empleats municipals contra els partidaris del dret democràtic a votar. Es nega repetidament a signar qualsevol document a favor de la llibertat dels presos polítics. No respecta la llengua catalana. Calla, matisa o justifica els brots de feixisme. La seva obscura administració,  etc, etc.
A Esquerra, fidels als nostres principis, celebrarem la Diada Nacional de Catalunya exigint la llibertat dels presos i les preses polítiques, i el retorn dels exiliats i les exiliades, tal com es va fer al Sopar Groc del nostre municipi, al qual vostè no va assistir. Ho celebrarem reclamant el mandat de l’1 d’octubre. Treballant per una República prospera, socialment justa, basada en els valors de la igualtat, la llibertat, i la fraternitat. A Esquerra persistirem en el nostre camí, perquè volem que la democràcia esdevingui una regla i no una excepció a SMiMonjos.
Atentament-
Josep Arasa i Ferrer
Regidor d’Esquerra Republicana a SMiMonjos