ERC SMMonjos comença una campanya municipal de civisme


La paraula civisme prové del llatí civis, que significa ciutadà. Per tant, el civisme és aquell conjunt d’actituds indispensables per garantir una bona convivència als espais que habitualment compartim com a membres d’una mateixa comunitat.
Des de finals del segle XX Santa Margarida i els Monjos ha anat esdevenint un espai complexa: multireligiós, multicultural, multilingüe, etc. És una evidència que la gestió de la diversitat no és fàcil. Per això difícilment es podrà educar en civisme si prèviament no es crea esperit de comunitat. És difícil que una persona sigui cívica en una societat, en una localitat que no estima. La frase “no facis al carrer allò que no faries a casa” –un lloc que generalment es valora– es converteix en sentència.
L’educació en el civisme no es pot delegar exclusivament als centres educatius. Les administracions també han de tenir en el seu paper en aquest tema, fer una reflexió amplia i en profunditat sobre aquest valor. I, òbviament, les famílies tampoc n’han de quedar al marge. La teoria no educa en civisme, el testimoniatge sí.
Amb la voluntat d’ajudar a millorar la convivència municipal ERC de SMiMonjos ha proposat a l’ajuntament, repetidament, que iniciï una política i una ordenança de civisme. Peticions que malauradament no han obtingut altra resposta que 4 anuncis sobre les defecacions dels gossos. Per això ERC de SMMonjos comença una campanya gràfica de civisme. Una campanya que té per objectiu: la promoció de la convivència i el civisme, augmentar el sentiment de pertinença de la ciutadania envers el municipi i incentivar a l’Ajuntament a treballar sobre el tema.
ERC SMiMonjos, després d’un debat intern, ha editat una amplia col·lecció de grafismes temàtics de diferents dissenyadors que setmanalment s’aniran distribuint. ERC SMiMonjos ha creat una pàgina participativa de facebook (SMMonjos memòria) per apropar el veïnat a la història gràfica municipal, i posa a disposició el correu (santamargaridamonjos@esquerra.cat) per rebre les queixes, avisos, incidències, suggeriments i agraïments sobre el municipi.