ERCsmmonjos

Majoria per al sobiranisme. SEGUIM....

Felicitem-nos, l’independentisme ha guanyat de nou i ho ha fet augmentant el nombre de vots malgrat tenir candidats a l’exili o empresonats, malgrat el setge policial i al joc brut de les institucions. El sobiranisme ha superat la xifra de votants del 9N i de l’1 d’octubre.
A SMiMonjos entre Junts per Catalunya, ERC i la CUP han obtingut el 45,4% del vots (1.923). Els partits unionistes, partidaris de l’aplicació de l’article 155 (PP, PSC/PSOE, i Cs), han obtingut 1.883 vots.
En aquestes eleccions, S.MiMonjos, va mostrar un comportament polític i social diferent a la majoria de municipis de la comarca. A SMiMonjos Cs va ser la força més votada i va treure el 27,7% dels vots (1.147). Cs es va beneficiar d’un terreny adobat per una política socialista exercida durant els gairebé 40 anys de govern municipal amb un creixement desmesurat del municipi, d’un repartiment arbitrari i electoralista de les subvencions, d’un menysteniment per la catalanitat, o d’un obscurantisme de la gestió.
Aquestes actuacions socialistes els hi han comportat una pèrdua important de vots. El PSC, que a les eleccions al Parlament de Catalunya de l’any 2012 havia obtingut el 18,81% dels vots, l’any 2015 en va obtenir el 17,27%, i aquestes eleccions ha obtingut el 14,3% en una clara i continua davallada.
Una participació record (82,8%) va ser l’expressió d’un poble digníssim que no s’arronsa. La república ha guanyat al 155.