Santa Margarida i els Monjos - Esquerra Republicana
 • SMiMonjos un municipi ric?.

  Des de fa anys l’Ajuntament pregona que SMiMonjos és ric i minimitza les dades de l'atur, afirmació mensualment negada per la Diputació de Barcelona. El darrer informe de la Diputació de Barcelona (05/01/17) sobre l’atur “Informe mensual atur registrat municipis i comarques província de Barcelona, desembre 2016”, hi havia a Santa Margarida i els Monjos 473 persones a l’atur, el 14,52%. Superant la mitjana comarcal (Alt Penedès 12,94%) i la d’altres localitats amb un nombre semblant d’habitants, Sant Sadurní 8,73% o Gelida 13,98%, o el percentatge de la província de  de Barcelona que és del 12,78% d’aturats.

 • PLE MUNICIPAL SM I MONJOS

  Els socialistes no volen el referèndum a Catalunya i aproven els pressupostos més antisocials. En un tens Ple municipal celebrat el dilluns 12 de desembre a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos  l’alcaldessa, tal com va fer en el debat de les ordenances, no va deixar debatre ni posar a votació les propostes de pressupostos d’Esquerra Republicana de Catalunya . Donat el cas que SMi Monjos es un municipi que encara pateix greument la crisi -segons dades del mes d’octubre de la Diputació de Barcelona i de la Mancomunitat Penedès-Garraf és un dels municipis amb més atur (14,86%) de la comarca, superant la mitjana comarcal (13.

 • Comunicat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

  (Comunicat adreçat a la premsa i a totes les associacions signat per l'equip socialista de l'ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, es transcriu sense modificacions tot convidant a la lectura i la reflexió) En relació a les accions protagonitzades pels grups municipals d’ERC i PA-CUP el passat 6 de desembre, davant la casa de la Vila, l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos vol fer saber que:    Davant la petició que els regidors d'ERC i PA-CUP van fer per venir a treballar el dia 6 de desembre, la junta de govern local els va comunicar que l’Ajuntament no estaria obert ja que es tractava d’una jornada festiva establerta en el calendari de festes que no depenen del municipi (les marca l'estat o la Generalitat ) i no hi havia personal municipal per garantir l’accés a l’edifici.

 • MANIFEST DE L'ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA 6D

  Treballem per Catalunya Els regidors i regidores de Santa Margarida i els Monjos que treballem pel nostre municipi i perquè el nostre país esdevingui un Estat els 365 dies de l’any, de forma incansable i sense distinció de festius. La vocació de servei públic fa que estiguem a disposició  de la nostra ciutadania, sempre, com un fet habitual. En aquest marc, malgrat que el Partit Socialista a Santa Margarida i els Monjos ens impedeix entrar a la Casa de la Vila com si fos la seva propietat privada i ens nega l’accés com a representats elegits pel poble, treballem avui també, dia 6 de desembre, per Catalunya.

 • EL GOVERN SOCIALISTA DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS NO VOL PARLAR D'OBRIR L’AJUNTAMENT EL 6D"

  Seguint el mandat popular que emana de la majoria parlamentària expressada a les urnes el 27S i refermada per la declaració de sobirania al Parlament de Catalunya el 9N, els grups municipals de Poble Actiu-CUP i Esquerra Republicana de Catalunya  de Santa Margarida i els Monjos en ple procés de desconnexió amb l'estat espanyol van entrar una sol·licitud per tal de fer del proper 6 de desembre ( dia de la constitució espanyola), un dia feiner a efectes del consistori municipal. La mesura afectaria principalment als i les regidores dels dos grups, així com deixava oberta la possibilitat que s'hi poguessin afegir els electes de la resta de partits i els i les treballadores municipals que lliurement ho decidissin.

 • “En el debat Penafel/Penyafel l’Institut d’Estudis Catalans dona la raó a Esquerra”

    6 d’octubre de 2016       Informe sobre el topònim Penafel (Penyafel) de Santa Margarida i els Monjos     El 14 de juliol de 2016 del Sr. Josep Arasa i Ferrer va adreçar a l’Oficina d’Onomàstica la sol·licitud d’un informe sobre el topònim de Santa Margarida i els Monjos que fluctua entre les formes Penafel i Penyafel. A partir d’aquell moment, i tenint en compte la informació facilitada anteriorment des de l’Institut d’Estudis Penedesencs durant la realització del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya, es van realitzar les gestions adients per completar-ne la informació a través del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i del Sr.