Santa Margarida i els Monjos - Esquerra Republicana
 • Salvem el Foix

  ERC de SMiMonjos davant els problemes de pudors, insectes i contaminació del Foix, deguts en gran mesura a la depuradora d’aigües residuals de 13 municipis que hi ha al costat dels  Monjos, i a la falta d’actuació  de l’Ajuntament, ha impulsat la campanya Salvem el Foix. El passat Ple del 24 d'abril es va presentar la següent moció que també és presentarà a tots els ajuntaments de la Conca del Foix : MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) PEL CONTROL I MILLORA DE LES AIGÜES DE LA CONCA DEL RIU FOIX.

 • SM i MONJOS LA PISTA RELLISCA

  SMMONJOS, LA PISTA RELLISCA   L’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va aprovar  el projecte de remodelació de la pista poliesportiva de l’avinguda de Catalunya d’Els Monjos per un import de 580.000 euros. Aquesta pista poliesportiva és una de les tres que estan cobertes al municipi i forma part de la xarxa d’instal·lacions esportives municipals. S’utilitza com espai per la pràctica esportiva, d'entrenaments, per infantils,.... i per realitzar activitats de caire lúdic.

 • CREIX EL NOMBRE D'ATURATS A SMIMONJOS

  Avui han tornat a sortir les xifres de l’atur i malauradament el nombre d’aturats al municipi continua augmentant i sent un dels més alts de la comarca, el 14,59%. Actualment hi ha al municipi 488 persones aturades, han perdut el seu lloc de treball 15 persones respecte al mes de desembre quan hi havia 473 aturats.  Respecte a les darreres dades a Vilafranca ha disminuït el nombre d’aturats, 54 persones han trobat feina. En comparació a les altres poblacions amb el mateix nombre d’habitats SMiMonjos té més aturats que Gelida (13,77%) i que Sant Sadurní (8,71%) http://premsa.

 • SMiMonjos un municipi ric?.

  Des de fa anys l’Ajuntament pregona que SMiMonjos és ric i minimitza les dades de l'atur, afirmació mensualment negada per la Diputació de Barcelona. El darrer informe de la Diputació de Barcelona (05/01/17) sobre l’atur “Informe mensual atur registrat municipis i comarques província de Barcelona, desembre 2016”, hi havia a Santa Margarida i els Monjos 473 persones a l’atur, el 14,52%. Superant la mitjana comarcal (Alt Penedès 12,94%) i la d’altres localitats amb un nombre semblant d’habitants, Sant Sadurní 8,73% o Gelida 13,98%, o el percentatge de la província de  de Barcelona que és del 12,78% d’aturats.

 • PLE MUNICIPAL SM I MONJOS

  Els socialistes no volen el referèndum a Catalunya i aproven els pressupostos més antisocials. En un tens Ple municipal celebrat el dilluns 12 de desembre a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos  l’alcaldessa, tal com va fer en el debat de les ordenances, no va deixar debatre ni posar a votació les propostes de pressupostos d’Esquerra Republicana de Catalunya . Donat el cas que SMi Monjos es un municipi que encara pateix greument la crisi -segons dades del mes d’octubre de la Diputació de Barcelona i de la Mancomunitat Penedès-Garraf és un dels municipis amb més atur (14,86%) de la comarca, superant la mitjana comarcal (13.

 • Comunicat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

  (Comunicat adreçat a la premsa i a totes les associacions signat per l'equip socialista de l'ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, es transcriu sense modificacions tot convidant a la lectura i la reflexió) En relació a les accions protagonitzades pels grups municipals d’ERC i PA-CUP el passat 6 de desembre, davant la casa de la Vila, l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos vol fer saber que:    Davant la petició que els regidors d'ERC i PA-CUP van fer per venir a treballar el dia 6 de desembre, la junta de govern local els va comunicar que l’Ajuntament no estaria obert ja que es tractava d’una jornada festiva establerta en el calendari de festes que no depenen del municipi (les marca l'estat o la Generalitat ) i no hi havia personal municipal per garantir l’accés a l’edifici.