Santa Margarida i els Monjos - Esquerra Republicana
 • Ajuntament

  A proposta d'Esquerra Republicana l’Ajuntament dels Monjos pagarà els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana

  A proposta d’ERC en el Ple ordinari que es va celebrar el passat dia 27 de juliol, el consistori va aprovar pagar els seus impostos a través de l’Agència Tributaria Catalana amb els vots favorables d’ERC, els de la CUP, el PSC i la sorprenen abstenció de CDC. En el mateix ple el Consistori va aprovar  la creació d’una Comissió de Comunicació per el control de la informació municipal. Davant les queixes continuades dels ciutadans de Santa Margarida i els Monjos per la manipulació informativa que el grup majoritari del Consistori -PSC- ha fet duran anys de la informació municipal, el grup municipal d'ERC va presentar una moció, per a la creació d'una Comissió Municipal de Comunicació.

 • Ajuntament

  El PSC i el català a Santa Margarida i els Monjos

  El Ple municipal de Santa Margarida i els Monjos, del dia 27 de juliol, el Partit Socialista va fer valer la seva majoria per evitar la catalanització del topònim Penafel. Penafel és el nom d’una muntanya, un ermitori, una rambla i diferents entitats municipals. Degut a la castellanització dels topònims de l’època franquista, l’Ajuntament encara utilitza la denominació incorrecte de “Penyafel” . Malgrat els indiscutibles i abundants arguments filològics, polítics i d’us que va utilitzar ERC per demostrar que la grafia catalana correcte es la de Penafel, el Partit Socialista va negar-se a l’evidencia i a catalanitzar el topònim.

 • Mocions

  Moció per a la catalanització del topònim Penyafel

  03/ERC MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) PER A LA CATALANITZACIÓ DEL TOPÓNIM PENYAFEL   EXPOSEM Que Penafel és un dels ermitoris més coneguts del municipi, el qual ha donat nom a una via principal a Els Monjos i a diferents associacions. Atès que aquest Ajuntament empra per nominar-lo la denominació incorrecte de “Penyafel. Denominació anterior a la normalització fabriana i castellanisme possiblement originat en les traduccions dels topònims posterior a 1714,  que comportaren que la muntanya i la seva església fossin anomenats “Peñafiel” .

 • Mocions

  ERC presenta una moció perquè l'Ajuntament gestioni els seus impostos a través de l'Agencia Tributaria de Catalunya

  04/ERC/15     MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) PERQUÈ L’AJUNTAMENT GESTIONI ELS SEUS IMPOSTOS A TRAVÉS DE L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA   EXPOSEM.- Atès que l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos participa de l’Associació de Municipis per la Independència i de l’Associació Catalana de Municipis.   Atès que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a partir del dia 30 de juny de 2015, han iniciat una campanya perquè els ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres ens locals catalans gestionin els seus impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya,  amb el lema Construïm estat.

 • Mocions

  Moció d'ERC per crear una Comissió Municipal de Comunicació

  Davant les queixes continuades dels ciutadans de Santa Margarida i els Monjos per la manipulació informativa que el grup majoritari del Consistori -PSC- fa de l'informació municipal, el grup municipal d'ERC ha presentat una moció, que és tractarà en el proper ple del dilluns 27, per a la creació d'una Comissió Municipal de Comunicació. La Comissió tindrà per objectiu democràtic el control de la veracitat i l'equitat de les informacions locals tal com estipula el Decret de Transparència i Bon govern i d'altres normatives existents.

 • Mocions

  Moció d'ERC per batejar una plaça d'Els Monjos com "Plaça de la Independència"

  02/ERC MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) PER DENOMINAR LA PLAÇA CONTIGUA A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA D’ELS MONJOS COM PLAÇA DE LA INDEPENDÈNCIA     EXPOSEM.- Atès que la plaça situada on anteriorment existí el bar de cal Agapito, cal Piques, o ca la Rulla no te nom, i es popularment coneguda com “Plaça del Cony”. Atès el Procés que actualment viu Catalunya. Atès que en aquell indret es celebraren la majoria d’actes municipals de les Diades Nacionals de 2013 i 2014.