Santa Margarida i els Monjos - Esquerra Republicana
 • Comitè Comarcal de la campanya Junts pel Si

  Avui a les 18:00 hores s'ha  presentat a Vilafranca del Penedès, el Comitè Comarcal per la campanya Junts pel Si.

 • Assemblea

  Primera assemblea de la secció local d'ERC a SM i Monjos

  Avui, 30 de juliol de 2015, 76 anys després que, a cop de pistola, fos confiscada la seva seu i requisats els seus arxius, ERC ha celebrat la primera assemblea de la Secció Local de Santa Margarida i els Monjos. Els mes de març de l'any 1931 es va fundar a Sants (Barcelona) Esquerra Republicana de Catalunya. El primer president de la nova organització política va ésser Francesc Macià. El 14 d’abril de 1931 hi hagueren eleccions municipals i Macià proclamà la República Catalana. El dia 19 d’abril, a les cinc de la tarda, el nostre municipi celebrà la Festa de la República, tot batejant amb aquest nom la plaça  de les Eres (actual Pau Casals d’Els Monjos).

 • Ajuntament

  A proposta d'Esquerra Republicana l’Ajuntament dels Monjos pagarà els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana

  A proposta d’ERC en el Ple ordinari que es va celebrar el passat dia 27 de juliol, el consistori va aprovar pagar els seus impostos a través de l’Agència Tributaria Catalana amb els vots favorables d’ERC, els de la CUP, el PSC i la sorprenen abstenció de CDC. En el mateix ple el Consistori va aprovar  la creació d’una Comissió de Comunicació per el control de la informació municipal. Davant les queixes continuades dels ciutadans de Santa Margarida i els Monjos per la manipulació informativa que el grup majoritari del Consistori -PSC- ha fet duran anys de la informació municipal, el grup municipal d'ERC va presentar una moció, per a la creació d'una Comissió Municipal de Comunicació.

 • Ajuntament

  El PSC i el català a Santa Margarida i els Monjos

  El Ple municipal de Santa Margarida i els Monjos, del dia 27 de juliol, el Partit Socialista va fer valer la seva majoria per evitar la catalanització del topònim Penafel. Penafel és el nom d’una muntanya, un ermitori, una rambla i diferents entitats municipals. Degut a la castellanització dels topònims de l’època franquista, l’Ajuntament encara utilitza la denominació incorrecte de “Penyafel” . Malgrat els indiscutibles i abundants arguments filològics, polítics i d’us que va utilitzar ERC per demostrar que la grafia catalana correcte es la de Penafel, el Partit Socialista va negar-se a l’evidencia i a catalanitzar el topònim.

 • Mocions

  Moció per a la catalanització del topònim Penyafel

  03/ERC MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) PER A LA CATALANITZACIÓ DEL TOPÓNIM PENYAFEL   EXPOSEM Que Penafel és un dels ermitoris més coneguts del municipi, el qual ha donat nom a una via principal a Els Monjos i a diferents associacions. Atès que aquest Ajuntament empra per nominar-lo la denominació incorrecte de “Penyafel. Denominació anterior a la normalització fabriana i castellanisme possiblement originat en les traduccions dels topònims posterior a 1714,  que comportaren que la muntanya i la seva església fossin anomenats “Peñafiel” .

 • Mocions

  ERC presenta una moció perquè l'Ajuntament gestioni els seus impostos a través de l'Agencia Tributaria de Catalunya

  04/ERC/15     MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) PERQUÈ L’AJUNTAMENT GESTIONI ELS SEUS IMPOSTOS A TRAVÉS DE L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA   EXPOSEM.- Atès que l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos participa de l’Associació de Municipis per la Independència i de l’Associació Catalana de Municipis.   Atès que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a partir del dia 30 de juny de 2015, han iniciat una campanya perquè els ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres ens locals catalans gestionin els seus impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya,  amb el lema Construïm estat.