Santa Margarida i els Monjos - Esquerra Republicana
 • Ajuntament

  PER ERC ELS PRESSUPOSTS DE SMiMONJOS 2018 SÓN UN DESGAVELL

  Aquests pressupost són una mostra de bon fer comptable. Les sumes i les restes estan ben fetes. Però uns pressuposts no són tan sols un exercici administratiu. Són la transposició econòmica resultant d’un anàlisi social. Per fer-lo no es suficient saber el nombre d’habitants, quins són els ingressos o com es van gastar els diners l’any anterior. Els pressupostos són els que defineixen la política d’un ajuntament i, conseqüentment, aquest és el debat més important que té un consistori.

 • Ajuntament

  Ple municipal del 30 d'octubre

  ERC i la CUP denuncien la manipulació informativa de l’Ajuntament. Al Ple municipal de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, celebrat el passat dilluns dia 30, ERC i la CUP van posar de manifest, amb multitud d’exemples, l’ús partidista que fa el partit socialista dels mitjans de comunicació a la revista municipal Nosaltres o als mitjans electrònics editats per l’Ajuntament. Tan ERC com la CUP denuncien la manipulació informativa dels comunicats de premsa que no reflecteixen la realitat del municipi, de les informacions dels Plens que distorsionen la realitat, en la publicació de cròniques dels actes segons l’entitat organitzadora, i una flagrant vulneració dels drets de participació dels partits de l’oposició als mitjans gràfics o electrònics municipals.

 • Mocions

  ERC de SMiMonjos presenta una moció per la condemna de la violència i declarar Enric Millo persona “non grata” al municipi”.

  37/ERC/17 MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC). L’ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS I L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA  PER CONDEMNAR LA VIOLÈNCIA DE L’1-O   EXPOSICIÓ DE MOTIUS: El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

 • SUSPÈS EL PLA D’URBANISME DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

  El passat dilluns 10 de juliol, amb la sala de sessions plena de gom a gom, es va celebrar un Ple ordinari a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. Al Ple, i davant la sorpresa dels assistents i dels grups d’ERC i la CUP, la majoria de govern va informar de la suspensió de les llicencies municipals de construcció degut a que el Tribunal Suprem havia suspès el Pla Municipal d’Urbanisme. ERC i la CUP van demanar la celebració d’un ple extraordinari sobre el tema, proposta que va ser desestimada pel grup de la majoria.

 • Subvencions de la Diputació per commemoracions

  Informació sobre la convocatòria de subvencions de la Diputació de Barcelona a favor d'entitats sense ànim de lucre per a activitats excepcionals/singulars i esdeveniments commemoratius, per a l'exercici 2017, destinades a finançar projectes/activitats que tinguin com a objectiu: Activitats excepcionals / singulars relacionades amb l’organització de congressos, simposis, jornades, cimeres, totes elles d’àmbit internacional i de repercussió local a la demarcació de Barcelona.  Activitats excepcionals / singulars relatives a matèries transversals de repercussió local a la demarcació de Barcelona.

 • Salvem el Foix

  ERC de SMiMonjos davant els problemes de pudors, insectes i contaminació del Foix, deguts en gran mesura a la depuradora d’aigües residuals de 13 municipis que hi ha al costat dels  Monjos, i a la falta d’actuació  de l’Ajuntament, ha impulsat la campanya Salvem el Foix. El passat Ple del 24 d'abril es va presentar la següent moció que també és presentarà a tots els ajuntaments de la Conca del Foix : MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) PEL CONTROL I MILLORA DE LES AIGÜES DE LA CONCA DEL RIU FOIX.