Santa Margarida i els Monjos - Esquerra Republicana
 • Carta oberta a l'alcaldessa de SMiMonjos

  Sra Alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos.- Ens adrecem a vostè responen a la seva proposta de fer un acte municipal l’11 de setembre. Cordialment, des d’Esquerra Republicana, l’hi agraïm el  gest. Degut a l’impossibilitat de contestar des dels mitjans municipals de comunicació ho fem públicament en aquestes pàgines. Tal com ha pogut comprovar, a ERC, hem estat sempre oberts al diàleg i al servei dels veïns i les veïnes del municipi. L’hi suggeríem per l’11-S fer un acte municipal amb la participació de tots els grups, on cada un exposes lliurement el que representa la Diada Nacional, com a mostra d’un sol poble unit en la diversitat.

 • 11-S DIADA NACIONAL

  Encara dubteu sobre si anar o no a la manifestació del 11-S? Mitjans de comunicació d'arreu del món es desplaçaràn a Barcelona per donar-li una cobertura especial. Aquesta manifestació és el millor aparador perquè el món torni a veure que som gent pacífica que exigim el dret a la nostra llibertat, que volem República. Som-hi!!  Sortirem amb el tren de les 8.29 des de l'estació d'Els Monjos, al matí visitarem el Parlament acompanyats per la nostra diputada Lluïsa LLop, al mitgdia dinar popular amb els companys de Barcelona i a la tarda assistirem a la manifestació.

 • La majoria d'alcaldes de l'Alt Penedès signen en defensa de la democràcia. SMMonjos no.

  Avui els alcaldes de l'Alt Penedès, de totes les formacions polítiques, han signat una declaració en defensa de la democràcia i les institucions catalanes, enfortint el treball conjunt entre la societat civil i les institucions. No han signat l'alcalde del PP de Pontons (PP), i els socialistes de Santa Margarida i els Monjos, Castellet i Gelida.  Els alcaldes socialistes de Vilobí, Mediona, Olèrdola, Sant Cugat,Avinyonet i Olesa han signat la declaració.

 • 22 DE MARÇ, DIA MUNDIAL DE L'AIGUA. MANIFEST DEL FOIX

  MANIFEST D'ERC DE VILAFRANCA, SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS, CASTELLVÍ DE LA MARCA, CASTELLET I LA GORNAL El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, declarat per resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1993. La celebració ha anat adquirint gran importància i l’aigua, com a recurs nuclear, ha començat a esdevenir centre de debat entre les administracions, partits, entitats i veïnat. La bona qualitat de l'aigua és essencial per a la salut humana, el desenvolupament social, econòmic i l'ecosistema.

 • Nou episodi de contaminació al Foix

  El passat cap de setmana (10/11-03-18) el riu Foix va patir un nou episodi de contaminació. L’Alt Penedès és una comarca amb pocs recursos hídrics. La conca principal és la del Foix. Un riu estacional que com a principal aportació té la riera de Llitrà, on s’aboquen les residuals que surten de l’estació depuradora de Vilafranca, on es tracten les aigües de 13 municipis. L’Estació depuradora està al límit sud del terme de Vilafranca i al nord de Santa Margarida i els Monjos, essent aquest municipi el que, en primer lloc, pateix totes les pudors i la contaminació del riu, i el pantà de Castellet on es recullen tots els contaminants.

 • ERC SMMONJOS PRESENTA UNA MOCIÓ PER RECUPERAR LES PENSIONS

  Al Ple de l'Ajuntament de SMMonjos del dilluns 5 de març ERC presenta una moció per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions. Les diferents polítiques econòmiques i de mercat de treball, i les diferents reformes laborals, tant del PP com dels socialistes, no només s’han fet d’esquenes a les persones treballadores sinó que s'han fet lesionant i suprimint drets històrics assolits per la classe treballadora. La situació actual és tan greu que pràcticament s’ha buidat el Fons de Reserva i les mesures que es van aplicant o proposant són pedaços que no serveixen per anar a la base del problema que no és altre que salaris baixos generen baixes cotitzacions.